JCI Lek en Linge heeft op dinsdag 21 september in samenwerking met Stichting Welzijn West Betuwe een leuke onvergetelijke avond gerealiseerd voor 10 ouderen met dementie (leeftijd ca. 75 jaar) en hun verzorgers. Die dag is het Wereld Alzheimer Dag en wilden we graag iets betekenen voor het Alzheimer Trefpunt West Betuwe.
Samen met de ouderen hebben wij gekookt. Hun verzorgers mochten intussen in 'ons' restaurant plaats nemen en ontspannen. Wanneer het diner bereid was, gingen we met z'n allen aan tafel (in totaal 32 personen).
Sponsoren maakten deze dag mogelijk. Wij zijn hen erg dankbaar!
Het tijdelijke restaurant werd ingericht bij
De Pluk in
Geldermalsen. We zijn erg blij met deze ter beschikking gestelde locatie en het
mogen gebruiken van de keuken en serviesgoed.
Fantastische financiƫle bijdragen mochten wij ontvangen van:
Tijdens de ontvangst stond er een
lekker droog worstje op tafel gesponsord door
Monsieur Saucisson.
Een heerlijke kippensoep als
voorgerecht is gesponsord en bereid door de familie Buijsman.
In de keuken kregen we ondersteuning van horeca-topper Yvonne Liefbroer, en zij sponsorde daarbovenop nog eens een volledig diner voor 1 persoon t.w.v. 30 euro.
De aardappelen en wortelen kregen we gesponsord van een lokale boer, en tomaten en komkommers uit een Tielse moestuin. Saskia van Kessel uit Geldermalsen voegde daaraan heerlijke kroppen sla toe, en tevens het fruit voor het dessert.
Om het helemaal af te maken, mochten we met bloemen van Jungerius de tafels aankleden. Als cadeau aan het einde van de avond, mochten we namens de auteurs, het boek 'Dementie hoe ga je ermee om?' overhandigen aan de mantelzorgers.