Het goede doel 2016-2017

De "Witte Schuur"

Zorgboerderij 'De Witte Schuur' in Culemborg is een dagbestedingcentrum  met de allerbeste zorg voor mensen met een beperking. 

De boerderij biedt dagbesteding aan kinderen en volwassenen met een beperking in een beschermde en vertrouwde omgeving vanuit de rust en de ruimte van het platteland.

In de rustige omgeving van de Witte Schuur worden de kinderen en volwassenen aangesproken op hun mogelijkheden en zo leveren ze allemaal een bijdrage aan de boerderij. Ze krijgen het gevoel er weer bij te horen en genieten van de ruimte en regelmaat van het agrarische werk.

De werkzaamheden bestaan uit het verzorgen van de schapen in de schapenfokkerij of het onderhouden van de groentetuin. Ook is er een atelier waar kunstvoorwerpen en woonaccessoires worden gemaakt. In de keuken wordt vooral heel veel gebakken: de koeken en taarten worden in verschillende caf├ęs in Culemborg geserveerd.

In de winkel verkopen ze naast groente en fruit uit eigen tuin ook streekproducten zoals jam, meel van de molen, appelsap en zelfgemaakte appelmoes , en de inmiddels beroemde zelfgemaakte advocaat! Je kunt hier de zelf beschilderde serviezen, schilderijen en andere kunstige voorwerpen kopen.

De Theeschenkerij is helemaal nieuw. Op het heerlijke terras achter de winkel kijk je prachtig uit over de weilanden richting Culemborg. De medewerkers van de Witte Schuur serveren koffie, thee en sap met zelfgemaakte taart of koek. Een ideale tussenstop tijdens een wandeling of een fietstocht.

www.de-witteschuur.nl