Het goede doel 2014

Join The Pipe

JCI Lek & Linge zet zich actief in voor enkele goede doelen. Dit doen wij onder andere door het organiseren van evenementen, waarbij een groot deel van de opbrengsten bestemd is voor het gekozen doel.


2014 is een bijzonder jaar voor ons.
In plaats van het organiseren van evenementen om geld in te zamelen voor het goede doel, adopteren we dit jaar een goed doel; namelijk Join The Pipe. Dit betekent dat we onze kennis, netwerk en organisatiekracht gaan inzetten voor de verkoop van de producten van Join The Pipe om zo de community van kraanwaterdrinkers uit te breiden. 


Join The Pipe

Join The Pipe is het eerste sociale netwerk van kraanwater drinkers met een droom; het bouwen van de langste waterleiding om zo iedereen van schoon drinkwater te kunnen voorzien.

Kraanwater terug in het straatbeeld 
Join the Pipe heeft tappunten voor op pleinen, in parken, luchthavens, stations, sportvelden, kantoren en onderwijsinstellingen. Ze staan al op meer dan 300 locaties door heel Nederland.

Het tappunt kan in combinatie met elke fles, maar ook zonder fles gebruikt worden, door op de knop te drukken.

Hij is ontwikkeld in samenwerking met Nederlandse waterbedrijven naar de laatste eisen op het gebied van Hygiëne, toegankelijkheid en vandaal bestendigheid.

Daarnaast kan hij in de winter gewoon buiten blijven staan.


Kraanwater hier en daar!

Hier
Tappunt van hoge kwaliteit om onderweg een fles te hervullen of om er direct te drinken. Ideaal voor parken, pleinen, stations en sportvelden.

Daar
Hetzelfde tappunt voor de projecten in Afrika. Een duurzame en oplossing om schoon drinkwater toegankelijk te maken voor een lage prijs bij scholen, winkels en sportvelden in Afrikaanse steden.


Water Kiosk

De projecten van Join the Pipe zijn evidence based. Middels een foto en coördinaten is zichtbaar waar de donatie terecht is gekomen en wat er mee is gedaan.

Join the Pipe plaatst tappunten bij bestaande winkels om zo schoon water tegen een lage prijs beschikbaar te maken.

Op scholen plaatsen zij zelf sluitende kranen in de toiletten, een tappunt en een opslagtank. Vanuit de school kan via ‘Jerry Carry’s’ water naar de community gebracht worden en verkocht.

Join the Pipe Kraanwater flessen

Prijs:

Small I bottle (0,33L) € 12,40 ex btw

I, J, K, T bottle (0,5L) € 14,46 ex btw

Y bottle (0,5L) € 16,53 ex btw

De Join the Pipe flessen symboliseren ieder een stuk van de langste waterleiding ter wereld. Een derde van de prijs is inbegrepen als donatie.

De flessen zijn gemaakt van BPA-vrij plastic, wat betekend dat er geen weekmakers en ander schadelijke stoffen. Daarnaast kan hij gewoon in de vaatwasser. De fles kan worden voorzien van een sticker met eigen logo

.


Indoor tap

Prijs:                      € 2.950,- ex btw

Afleverkosten:     €    185,- ex btw

Het indoor tappunt is voorzien van een lekbak die op de afvoer wordt aangesloten. Het tappunt wordt op de directe waterleiding aangesloten.

Hij is ideaal voor binnen bij kantoren, winkelcentra en onderwijsinstellingen.

Het indoor tappunt behoeft nagenoeg geen beheer en onderhoud.

Door over te stappen op kraanwater kan een bedrijf of school veel geld besparen door het niet in te hoeven kopen van gekoelde bidonnen, of hun CO2 afdruk van de bedrijfsvoering willen verminderen.


Outdoor tap

Prijs:                      € 3.250,- ex btw

Afleverkosten:     €    200,- ex btw

Het outdoor tappunt is voorzien van een opvangbak en een betonplaat voor een solide basis. Het tappunt wordt op de directe waterleiding aangesloten.

Hij is ideaal voor op pleinen, in parken, bij stations, langs sportvelden, schoolpleinen en andere openbare plekken.

Het tappunt is te gebruiken in combinatie met elke fles en ook zonder fles.

Het buiten tappunt is zo ontworpen dat hij 12 maanden per jaar buiten kan blijven staan.

Het is een subtiel en op zich zelf staand object dat kraanwater terug brengt in het straatbeeld en biedt men tijdens het winkelen, recreëren of sporten de mogelijkheid kraanwater te drinken.


Bar tap

Prijs:                      € 2.500,- ex btw

Afleverkosten:     €    165,- ex btw

Het Join the Pipe barmodel is ideaal om in een bestaande bar, pantry of service corner in te bouwen.

Hij wordt direct op de bestaande water aan en afvoer aangesloten.

Het barmodel kan worden voorzien van een koeling en een koolzuur fles om ook kraanwater met bubbels te serveren.

Door over te stappen op kraanwater kan een bedrijf of school veel geld besparen door het niet in te hoeven kopen van gekoelde bidonnen, of hun CO2 afdruk van de bedrijfsvoering willen verminderen.

Join the Pipe gelooft in kraanwater met een verdienmodel. Hierbij komt een deel ten goede als marge voor de verkoper en een deel als donatie voor waterprojecten.


Algemene info tappunten

De kraanwater tappunten van Join the Pipe zijn ontwikkeld in samenwerking met diverse Nederlandse waterbedrijven. Hierin zijn de laatste eisen rondom hygiëne, vandaal bestendigheid en toegankelijkheid meegenomen.

Zo is het tappunt een gesloten circuit waar door niemand van buiten af in contact kan komen met het water. Het tappunt behoeft nagenoeg geen beheer en onderhoud en hij kan in de winter gewoon buiten blijven staan.

Het tappunt wordt direct op de bestaande waterleiding aangesloten en werkt door een druk op de knop. Hij is te gebruiken met en zonder fles en tevens toegankelijk voor mindervalide. Het tappunt kan worden uitgebreid met een geïntegreerde watermeterput en een doorstroom regelaar (voor als hij op het eind van de leiding staat zoals een bosgebied, deze versie komt op € 5.000,- ex btw). Een tappunt kan in iedere RAL kleur geproduceerd worden (meerprijs €125,- ex btw).

Het eerste tappunt heeft Join the Pipe bijna 4 jaar geleden geplaatst op het Leidseplein te Amsterdam. Hier heeft hij nu 3 keer Koninginnedag, 3 x oud en nieuw, 3 keer de winter en 3 keer de huldiging van Ajax overleeft!


Aansluiting

Het tappunt wordt altijd achter een watermeter geplaatst. In het verzorgingsgebied van Vitens wordt het tappunt onder voorwaarde door Vitens kosteloos aangesloten. Aansluitingen in de openbare ruimte gaan altijd in samenspraak met het waterbedrijf. Aansluitingen op eigen terrein kan in eigen beheer.

Join the Pipe heeft een goede samenwerking met onder andere Vitens, Evides en Brabant Water.