Goede doel 2013 

Stichting Lucai

Stichting Lucai

Stichting Lucai organiseert vakantieweken voor ernstig zieke tieners én hun gezin, om hen allemaal hernieuwde energie te geven in moeilijke en heftige tijden. Wij verwelkomen onze gasten graag op de prachtig gelegen locatie de Buitenhorst in Schaijk.

De gezinnen wordt een volledig verzorgde, ontspannen en kosteloze vakantieweek aangeboden:er lekker even met het hele gezin op uit en logeren in een heerlijk ontspannende omgeving, niet hoeven zorgen voor de dagelijkse beslommeringen en ver weg zijn van ziekenhuis en witte jassen.
In de Lucai-vakantieweek stellen we de tiener én de ouders, broers en zussen centraal. De leuke, creatieve en ontspannende activiteiten die we onze gasten aanbieden zijn dan ook voor het hele gezin uitgezocht zodat er voor ieder wat wils is. Maar we vinden het ook heel erg belangrijk dat een ieder zijn/haar rust kan nemen, er is dus alle tijd voor ontspanning.

Kijk ook eens op de website van Lucai http://www.lucai.nl/

Om geld in te zamelen voor Stichting Lucai organiseerde JCI Lek en Linge  weer een TouwTrekToernooi.


JCI voor Stichting Lucai
Stichting Lucai is ook het landelijk goed doel van JCI voor 2013 & 2014. Recent hebben Paul Gommans & Niels Borst een gesprek met de stichting gehad. Daar kwamen een paar goede punten naar voren.

Als kamers zouden we vakantie weken kunnen adopteren. Voor € 4500,- kunnen zij 4 gezinnen 1 volle week een gratis vakantie aanbieden om even uit de zware dagelijkse gang te komen en wat lucht te krijgen.
Het is dus vrij laagdrempelig voor een kamer om 1 gezin of een week te adopteren en een leuke actie op te zetten voor funding.

Daarnaast is de website van Lucai aan vervanging toe. De huidige bied te weinig mogelijkheden en zij willen graag sponsoren, ambassadeurs en gezinnen beter zichtbaar maken. Echter al het geld wat in de bouw en ontwikkeling van de website gaat zitten komt uit de algemene middelen waaruit ook de vakantie weken betaald worden.


De bouwer/ ontwikkelaar is er; hiermee is goed onderhandeld. Echter de kosten zijn nog niet gedekt. Wil men de full-package dan kost dit € 7.500,-.

Kamers kunnen een gezin (€ 1.125,-) of een vakantieweek (€ 4.500,-) adopteren. Een aantal kamers samen (3 of 4) kunnen de website adopteren.