Goede doel JCI Lek en Linge 2011

Ravestein uniek zorgcentrum in Geldermalsen


Het zorgcentrum bestaat uit een verzorgingshuisgedeelte voor 70 ouderen die verzorging, begeleiding en eventueel behandeling nodig hebben. Daarnaast heeft Ravestein een verpleegafdeling, de Horst, met 30 kamers mensen die aan dementie lijden.
In 2010 is Ravestein uitgebreid met afdeling Steenvliet. Een afdeling voor cliënten met een somatische (lichamelijke) aandoening of revalidatie.

Voor ouderen uit de omgeving bestaat de mogelijkheid van een tijdelijke opname, bijvoorbeeld als iemand na een operatie niet meteen naar huis kan, overbrugging van een vakantie van de mantelzorg of als de zorg thuis tijdelijk even te veel wordt. 
Ouderen die in de nabijheid van het zorgcentrum wonen, kunnen ook op eenvoudige wijze gebruik maken van de diensten, voorzieningen en beschutting van het zorgcentrum.


In Ravestein zijn ongeveer 140 vrijwilligers actief. Naast ondersteuning bij activiteiten zetten zij zich in bij tal van andere werkzaamheden. Bijvoorbeeld boodschappen doen, in het weekend het schenken van koffie en thee in het restaurant en halen en brengen van bewoners bij oa de kerkdienst binnen Ravestein.

Zorgcentrum Ravestein maakt deel uit van de Stichting Zorgcentra Rivierenland


Een mooie opbrengst voor Ravestein

Tijdens de ledenvergadering in mei hebben wij vol trots een cheque overhandigd aan Ravestein directeur Wim van Sijll. De cheque van € 3.400 staat symbool voor de opbrengst van de JCI Kunstveiling 2011.


Zorgcentrum Ravestein is in 2011 het gehele jaar ons goede doel is geweest. Voor het verzorgingshuis was het vooral leuk dat we naast het gebruikelijke Fundraise-evenement ook extra activiteiten hebben georganiseerd op Ravestein. Gedurende de zomerperiode is het rustig qua bezoek en wij hebben in die periode voor bewoners en bezoekers een Oud Hollandsche Kermis georganiseerd.


In het najaar zijn we op Ravestein aan de slag gegaan met de voorbereidingen voor de kunstveiling. Voorafgaand aan de veiling hebben we een expositie van de kunst in het zorgcentrum tentoongesteld. Een groep bewoners heeft onder begeleiding ook zelf een kunstwerk gemaakt. En natuurlijk was de veiling ook een hele happening . Er waren zelfs bewoners die ondanks dat het etenstijd was, liever de laatste stukken van de veiling onder de hamer wilden zien gaan.


Met een deel van de opbrengst van de kunstveiling gaat Ravestein een zonnewijzer aanschaffen, zodat ze opgenomen kunnen worden in de zonnewijzerroute. Door onderdeel te worden van deze fietsroute, willen ze extra bezoekers aantrekken. Het resterende bedrag zal Ravestein gebruiken om computers aan te schaffen, om zo beter in contact met kinderen en kleinkinderen te kunnen blijven. In de computerhoek kunnen de bewoners e-mailen en skypen of ze kunnen samen met hun bezoek op de computer online foto-albums bekijken.Wim van Sijll (directeur Zorgcentrum Ravestein) en Kees Veldhuizen (voorzitter JCI Lek en Linge in 2011)